سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خانه
مدیریت
ایمیل من
شناسنامه
پارسی یار

مجموع بازدیدهای وبلاگ: 4507
تعداد بازدید امروز: 1
تعداد بازدید دیروز: 0
  • درباره من


  • ورزش
    فرنوش کلانتری
  • لوگوی من


  • مشاهده اوقات شرعی


  • اشتراک در وبلاگ


  •  
    ورزش
    یاری دهنده ترین چیز بر رشد خرد آموزش است . [امام علی علیه السلام]
  • انواع پرتاب در بسکتبال نویسنده: فرنوش کلانتری سه شنبه 87/10/3 ساعت 10:31 ص
  • انواع پرتاب

     پرتاب ? گام

    اگر در هنگام بازی موقعیت ضد حمله پیش بیاید می‌توانیم از پرتاپ‌های سه گام استفاده کنیم. سه گام به این شکل است که وقتی به نزدیکی حلقه حریف رسیدیم درهمان حالت دویدن می‌توانیم ? گام برداریم و توپ را به داخل حلقه بیندازیم. به شکلی که ? گام برداریم و ? گام آخر را با پرش انجام داده و توپ را در حلقه بیندازیم. برای زیبایی این حرکت می‌توانیم درهنگام گام برداشتن توپ را دور کمر خود بچرخانیم و بعد پرتاب کنیم.

     پرتاب به وسیله تخته

    • اگر روبروی حلقه بودید می‌توانید با استفاده از مربع روی تخته آن را در درون سبد بیندازید به طوری که آن را دقیقاً به وسط مربع بزنید.
    • اگر در دو سمت چپ یا راست حلقه بودید می‌توانید به ظلع بالایی مربع پرتاب کنید.
    • اگر زیر حلقه بودید می‌توانید از گوشه‌های مربع استفاده کنید به طوری که مقداری به سمت عقب خم شده (دراین حالت برای بهتر پرتاب کردن می‌توانید فقط یک پای خود را به سمت عقب بیاورید) و اگر به سمت چپ خم شده‌اید باید توپ را به گوشه چپ مربع بزنید و اگر به سمت راست خم شده‌اید توپ را به گوشه راست مربع بزنید.
    • در تمامی این موارد سرعت توپ نقش مهمی دارد مسلم است که هر چه فاصله نزدیک تر می‌شود سرعت توپ هم باید کم تر شود.

    زاویه پرتاب

    در هر پرتاب (به جز پرتاب ? گام و ریباند) باید به زاویه توپ توجه داشت. زیرا اگر زاویه پرتاب ما کم باشد توپ در اصطلاح بلاک (Block) می‌شود. بنابراین بهترین زاویه برای پرتاب توپ زاویه ?? درجه‌است.

    پرتاب ریباند

    اگر تیم ما توپ را به سوی حلقه حریف پرتاب کرد و آن وارد سبد نشد، می‌توانیم با روش ریباند آن را وارد سبد کنیم. روش ریباند اینگونه‌است که در هنگامی که توپ توسط یار ما زده شد و به تخته برخورد کرد و درون سبد قرار نگرفت، ما می‌توانیم هنگامی که توپ در حال برگشتن است پریده و توپ را در همان حال که پایمان روی زمین نیست با دست آرام به تخته زده و آن را درون سبد جای دهیم .

     روش امتیاز دهی

    امتیاز هر گل (پرتاب موفق در حلقه? حریف) با توجه به موقعیت بازیکنی که اقدام به شوت کرده‌است متفاوت است. اگر بازیکن خارج از خط سه امتیازی باشد، گل سه امتیاز و اگر داخل آن باشد دو امتیاز دارد. هر پرتاب آزاد (پنالتی) یک امتیاز دارد. در بسکتبال تساوی وجود ندارد و آن قدر وقت اضافه به بازی داده می‌شود تا یکی از دو تیم برنده شود. زمان استراحت بین وقت‌های اضافه ? دقیقه‌است.

    داوران بسکتبال

    تعداد داوران یک مسابقه? بسکتبال ? نفر است. از این ? نفر دو داور در درون زمین بر جریان بازی نظارت می‌کنند که یکی از آن‌ها سرداور و دیگری داور است . در کنار زمین هم ? نفر هر یک وظیفه‌ای خاص را انجام می‌دهند . یک نفر ثبت کننده? امتیازها و خطاها (منشی) یک نفر مسئول ?? ثانیه و هم وقت نگهدار است. خطاهای عمده‌ای که داوران به آن توجه دارند عبارتند از: خطا در حمله، رانینگ، دبل، سه ثانیه، خطاهای برخورد و سد مسیر.

    لیگ‌ها و مسابقات

    حرفه‌ای ترین لیگ بسکتبال ان‌بی‌ای (NBA) می‌باشد. این لیگ بین تیم‌های باشگاه‌های حرفه‌ای آمریکای شمالی (ایالات متحده آمریکا و کانادا) برگزار می‌شود.

     مسابقات لیگ حرفه‌ای ان‌بی‌اِی

    این لیگ مسابقات به صورت دو دسته در کنفرانس شرق و غرب برگزار می‌شود که در پایان قهرمان این دو کنفرانس نیز به رقابت با هم می‌روند. علاوه بر این مسابقات، هر ساله مسابقه‌ای تحت عنوان بازی ALL-STARS انجام می‌شود که در آن ستاره‌های کنفرانس شرق و غرب با یک بازی نمایشی به رقابت با هم می‌پردازند. مسابقه ALL-STARS شامل مسابقه slam dunk - شوت ? امتیازی و ... می‌باشد که طرفداران بسیار زیادی دارد.

    بسکتبال نمایشی آمریکا AND ?

    در آمریکا گروهی از بسکتبالیست‌ها که اغلب در بسکتبال رسمی آمریکا شهرت چندانی نیز ندارند (به جز تعداد محدودی از آن‌ها) تحت عنوان AND ? فعالیت می‌کنند. گروه AND ? با انجام بازی‌های نمایشی و بسیار حرفه‌ای و برگزاری مسابقاتی با جذابیت بسیار بالا هواداران بسیار زیادی را به سمت خود جلب کرده‌اند. لازم به ذکر است که در این بازی‌ها برای زیبایی بیشتر بازیT برخی از قوانین رعایت نمی‌شود. این بازی‌ها در قالب خیابانی (street BALL) و سالنی برگزار می‌شود ولی هیچ یک از آنها جنبه? رسمی ندارند.

    بسکتبال خیابانی

    نام بسکتبال خیابانی (street BALL) به آن دسته از بازی‌ها اطلاق می‌شود که در زمین‌های سرباز بازی می‌شود. قوانین آن، قوانین بسکتبال عادی است با تغییرات جزیی‌ای که به نسبت محل بازی متفاوت است. این دسته از بازی‌ها دارای حرکات نمایشی اند و بعضی از قوانین بسکتبال واقع در سالن در آن رعایت نمی‌شود. بازیکنان این بازی‌ها مگر در موارد خاص از لباس هماهنگ با یکدیگر استفاده نمی‌کنند.

    قوانین بسکتبال خیابانی (street BALL)

    بسکتبال خیابانی تنها در یک نیمه از زمین بازی می‌شود حلقه‌های موجود در این نوع از بازی بسیار محکم و ضخیم است زیرا حرکات نمایشی که در این نوع از بسکتبال صورت می‌گیرد بسیار روی حلقه اثر میگدارد (مثل دانک) واگر حلقه ضعیف باشد شکسته می‌شود. قوانین:

    • بازی از پشت یک نیمه توسط یکی از دو تیم صورت می‌پذیرد.
    • تعداد هر تیم نباید از ? نفر بیشتر باشد (البته چون این قانون رسمی نیست بیش از ? نفر نیز ممکن می‌باشد اما چون زمین شلوغ می‌شود وبازی کردن درآن دشوار می‌شود بهتر است از ? نفر در هر تیم استفاده شود)
    • اگر تعداد یک تیم ? نفر و تعداد تیم مقابل ? نفر باشد پرتاب‌های اوت(out) تیمی که ? نفر است آزاد است(البته این قانون نیز توافقی است)
    • هر تیمی که گل زد خودش از پشت حلقه بازی را شروع می‌کند یعنی توپ را به تیم مقابل نمی‌دهد.
    • اگر یار تیم ما توپ را به حلقه زد و توپ وارد سبد نشد و در موقعیت ذوزنقه به دست ما رسید باید از آن محیط خارج شویم و بعد به سوی حلقه پرتاب کنیم در غیر این صورت خطا صورت پذیرفته‌است.
    • دراین نوع بازی خطاهای ??و?و? ثانیه وجود ندارد.
    • اگر توپ از نیمه زمین خارج شود اوت(out) است.
    • قوانین رانینگ(runnig)ودبل (Double)دراین بازی وجود دارد.

    بسکتبال در ایران

    دایره المعارف بریتانیکا، سال ورود بسکتبال به کشور ما ایران را ???? میلادی برابر با ???? هجری شمسی ذکر کرده‌است. اما آنچه مسلم است، اولین نشانه‌های ورود بسکتبال به ایران در سال‌های ???? و ???? دیده شده که آن هم توسط کارکنان سفارتخانه‌های خارجی در ایران بوده‌است.[نیازمند منبع] در سال ????، یک مربی ورزش به نام «فریدون شریف زاده» ورزش بسکتبال را به دانش آموزان دبیرستان البرز (کالج البرز) تهران معرفی و پایه گذاری کرد و کم کم دیگر مربیان ورزش به گسترش و آموزش این ورزش پرداختند. در سال ????، فدراسیون بسکتبال ایران تشکیل شد و نخستین حضور بسکتبال ایران در میدان‌های بین المللی، در بازی‌های المپیک لندن (????) بود . از میان بهترین بازیکنان تاریخ بسکتبال ایران در آن زمان می‌توان این نام‌ها را بر شمرد:

    کامبیز مخبری، حسین سرودی، مسعود ماهتابانی، نادر کاشانی، سروش نگهبان، امیر ایلیاوی، مجید توفیق و مظفر بنی هاشم


  • نظرات دیگران ( )
  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ